Takaisin listaukseen

Savupiipun voi korjata useammalla tavalla - näin löydät parhaan tavan savupiipun korjaamiseen

Savupiipun korjaus on yksi tehtävä omakotitaloa asuttaessa, joka tulee teen enemmin tai myöhemmin: kuten käyttövesiputket tai vesikatto, myöskään savupiippu ei ole ikuinen, vaan senkin käyttöikä tulee joskus vastaan. 

koti ja savupiippu

Omakotitalojen, yleisesti 80-luvulla tai ennen sitä rakennettujen savupiippujen hormeissa voi piillä paloturvallisuusriski: savupiipun hormin kunto ei näy suoraan ulospäin, vaan sen kunto on todettava erillisellä testillä. Hormin kunnosta on kuitenkin syytä pitää huolta, sillä monesti kiinteistöjen palovahingot saavat alkunsa savupiipusta. Syttymissyynä voi olla esimerkiksi vuotava hormi, nokipalo, savupiipun halkeama tai rappautuminen. Vuodon ei tarvitse olla iso, jos se on esimerkiksi yläpohjan eristeiden kohdalla tai jos vuotokohtalta savua pääsee tulemaan sisäilmaan, että riski vahingolle on suuri. Onneksi savupiipun korjaus ei ole suuri urakka.

Jos epäilet savupiippusi tai hormisi olevan huonossa kunnossa, kannattaa savuhormin kunto tarkastaa siihen suunnitellula kuntokartoituksella. Savupiipulle kannattaa tehdä myös tiiveyskoe, jonka jälkeen voi tarvittaessa tilata savupiipun korjauksen.

Kaksi tapaa korjata savuhormi ovat selvästi muita suositumpia 

Rikkoituneen savupiipun voi korjata useammalla eri tavalla, mutta tällä hetkellä ehdottomasti suosituimpia tapoja niiden korjaamiseen ovat savupiipun massaus ja savupiipun hormin putkitus.

Savupiipun massaus
Kun savupiippu massataan, hormin sisäpinta pinnoitetaan uudelleen. Massauksessa eli hormipinnoituksessa tällä käytettävällä massalla tukitaan ja täytetään saumat, joita on synytynet tiilien väliin. Massauksen jälkeen hormin sisäpinnat ovat tiiviit, sileät ja hieman aiempaa pyöreämmät, mikä parantaa myös piipun vetoisuutta. 

Hormin massaus sopii erinomaisesti savupiipuille, joiden tulisijoissa poltetaan puuta. Massauksen etuna kohta käsiteltävään savupiipun putkitukseen verrattuna on savukaasujen varastoituminen hormin rakenteeseen. Tällöin hormi varaa paremmin lämpöä, mikä säästää kiinteistön lämmityskuluissa. Massaus on usein myös hieman edullisempi kuin savupiipun putkittaminen, mutta lopullinen saneerauksen hinta riippuu aina kohteesta.

Savupiipun hormin putkitus
Hormin putkitus on paras vaihtoehto silloin, kun kiinteistössä on öljylämmitys. Öljylämmitteisissä kiinteistöissä lämmityksen polttolämpötila on alhainen, koska nykyajan öljypolttimot ovat energiatehokkaita. Tästä johtuen hormeissa liikkuvien savukaasujen lämpötilat ovat alhaisia

Alhainen lämpötila hormissa olevissa savukaasuissa tarkoittaa sitä, että osa kaasuista kondensoituu nesteeksi hormin pinnoille. Kun hormi putkitetaan, tämä kondensoituva vesi saadaan kerättyä talteen, eikä se pääsee tekemään tuhoja kiinteistön rakenteisin. Tästä syystä öljylämmitteisiin kohteisiin savupiipun hormin putkittaminen on järkevämpi vaihtoehto kuin piipun massaaminen.

Piippua putkitettaessa savupiipun ulkopäästä lasketaan teräsputki hormin sisälle. Piipun alapäässä se yhdistetään öljykattilaan, ja alapäähän asennetaan myös erillinen kondesioveden kerääjä. Kondensiokeräimestä vesi ohjataan ulos kiinteistöstä oman, pienen putken avulla.

Mistä löydän parhaiten sopivimman urakoitsijan itselleni?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. omakotitalon tai mökin savupiipun korjaamiseen.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!